BiH

Snažan topao sjeverac u Trebinju izazvao “efekat fena”

U Trebinju je tokom protekle noći duvao snažan sjeverac brzinom od oko 70 kilometara na čas, ali nije donio nikakvo rashlađenje…

Trebinje - nezavisne.com

U Trebinju je tokom protekle noći duvao snažan sjeverac brzinom od oko 70 kilometara na čas, ali nije donio nikakvo rashlađenje, izazvavši takozvani “efekat fena”, odnosno, snažno je strujao samo topao vazduh, pišu Nezavisne.

Vjetar, na svu sreću, nije izazvao veće materijalne štete, osim razbacanih stolica po baštama ugostiteljskih objekata i u dvorištima i balkonima, te nekoliko pomjerenih praznih kontejnera.

Vjetrovita tropska noć, tokom koje je minimalna temperatura u Trebinju iznosila 25 stepeni, donijela je vedro i toplo jutro u ovom gradu, pa je u 8 časova izmjereno 26 stepeni Celzijusa, sa vlažnošću vazduha od 51 procenat, vazdušnim pritiskom 980 milibara, a slab sjeverac i dalje duva, ali brzinom od svega dva metra u sekundi.

Jutarnja temperatura u Bileći je 23 stepena, u Gacku 19, na Čemernu, gdje je noćas palo 14 litara kiše, 17 Celzijusovih stepeni.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh