BiH

Ambasada SAD: Lažne su optužbe da smo utjecali na sudski proces

Optužbe da je Ambasada Sjedinjenih Američkih Država utjecala na bilo koji aspekt ovih ili bilo kojeg drugog sudskog postupka su lažne i obmanjujuće…

pressmedia,

Iz Ambasade SAD u BiH danas su objavili kako su dobili nekoliko upita novinara da komentiraju, kako navode, lažne i obmanjujuće optužbe da je Ambasada Sjedinjenih Američkih Država utjecala na sudski postupak u slučaju protiv Fadila Novalića i drugih.

Reakciju prenosimo u nastavku:

– Sjedinjene Države snažno podržavaju nezavisne i hrabre institucije za provođenje zakona, tužilaštva i pravosuđa koje rade u ime građana ove zemlje na istrazi, procesuiranju i kažnjavanju korupcije, koja muči bosanskohercegovačku demokratiju i ekonomiju, i koja je pokretač toga da mnogi građani ove zemlje odu i grade živote za sebe i svoje porodice negdje drugdje.

Anketa za anketom i metrika za metrikom naglašavaju da građani nemaju povjerenja u ove institucije i da je korupcija sve gora. Oduvijek smo pozivali pravosudne institucije u BiH da pozovu moćne na odgovornost za svoje postupke.

Optužbe da je Ambasada Sjedinjenih Američkih Država utjecala na bilo koji aspekt ovih ili bilo kojeg drugog sudskog postupka su lažne i obmanjujuće. Snažno ih odbijamo – naveli su iz Ambasade SAD, prenose Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh