BiH

Ilidžansko oko iz zraka

Područje Ilidže oduvijek je bilo poznato po prirodnim ljepotama koje su se direktno odrazile i na njen turistički potencijal.

Ilidžansko oko iz zraka - pr / haber.ba

Vrelo Bosne, Velika aleja, Rimski most, kao i nedavno obnovljeni Stojčevac sastavni su dio Spomenika prirode “Vrelo Bosne” kojim upravlja Kantonalna javna ustanova za zaštićena prirodna područja Sarajevo.

Pomenuti lokaliteti imaju šta ponuditi istinskim zaljubljenicima prirode, baš kao i izletnicima, no ni rekreativci definitivno neće ostati uskraćeni za kvalitetan trening u prirodi.

Dodaju li se svemu planinarske i biciklističke staze na Igmanu, baš kao i nekoliko pećina, onda će sigurno ljubitelji avanture na Ilidži pronaći nešto za sebe.

Na Ilidži postoje i oni manje poznati lokaliteti, a koji svojom ljepotom čovjeka na moment ostave bez daha.

Iako se nalazi u neposrednoj blizini Velike aleje, mnoštvo Ilidžanaca nikada nije posjetila Ilidžansko oko, malo vještačko jezero koje se nalazi u vodozaštitnoj zoni.

Jezerce iz zraka ima oblik oka, a alge koje rastu na dnu, svojim bojama pobrinule su se da oko ima i svoju šarenicu, kao i zjenicu.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh