BiH

Zoran Milanović stigao u Derventu

Milanović je položio vijenac i zapalio svijeću kod spomen-obilježja poginulim pripadnicima 103. brigade Hrvatskog vijeća odbrane Derventa

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović stigao je u Derventu gdje će učestvuje na obilježavanju 31. godišnjice osnivanja 103. brigade Hrvatskog vijeća odbrane Derventa, i tom prilikom će odlikovati spomenutu brigadu Redom Nikole Šubića Zrinskog za “iskazano junaštvo njenih pripadnika u Domovinskom ratu.”

Milanović je položio vijenac i zapalio svijeću kod spomen-obilježja poginulim pripadnicima 103. brigade Hrvatskog vijeća odbrane Derventa.

Nakon toga je odao počast polaganjem cvijeća kod spomenika poginulim pripadnicima 103. brigade Hrvatskog vijeća odbrane Derventa islamske vjeroispovijesti na Mezarju Derventa.

Očekuje se da će predsjednik Hrvatske prisustvovati i na svetoj misi u crkvi svetog Jurja te učestvovati na obilježavanju 31. godišnjice osnivanja 103. brigade Hrvatskog vijeća odbrane Derventa gdje će odlikovati 103. brigadu Hrvatskog vijeća odbrane Derventa Redom Nikole Šubića Zrinskog, a predviđeno je i njegovo obraćanje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh