BiH

DA LI ĆE NAS ZAOBIĆI? UDARI VJETRA U BARU DOSEŽU 100 KILOMETARA NA SAT

Nevrijeme, praćeno jakim vjetrom u subotu, prouzročilo je štetu u više crnogorskih općina, pa su tako na primorju letjeli krovovi, prevrnut je kamion, kran, vjetar je lomio stabla, bacao mobilijar, te je zbog toga više cesta bilo blokirano.

Vjetar - Robert Getel/RAS Srbija

Dio krova na zgradi u podgoričkom naselju Stari aerodrom odvojio se od konstrukcije uslijed jakih udara vjetra, te prijeti ugrožavanjem sigurnosti prolaznika, a na primorju je danas sunčano i mirno, prenosi Radiotelevizija Crne Gore (RTCG).

Nakon trosatne blokade prometa zbog uklanjanja krovne konstrukcije Pribojskog odmarališta, magistralni put Bar – Podgorica ponovno je prohodan.

Krov sutomorskog odmarališta je uslijed jakih udara vjetra sinoć oko 22.45 pao na cestu. U Budvi je, nešto nakon sedam sati uspostavljen promet na cesti prema Kotoru kroz tunel Mogren, koji je bio prekinut zbog pada krana.

Bar je i dalje grad s najjačim udarima vjetra u državi. Po podacima s automatskih mjernih stanica HMZ, udari su u 23.30 dostigli i 27,60 m/s što je 100 kilometara na sat.

Tajnik općinskog tima zaštite i spašavanja Općine Budva Haris Ćosić kazao je da je situacija u tom gradu u nedjelju pod kontrolom i da je mirno, kao i u Herceg Novom.

Zbog nevremena Ulcinj je u subotu večer bio pet sati bez struje, a crnogorski elektroprijenosni sistem (CGES) priopćio je da je u 23 sata uspostavljeno napajanje. prneosi Hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh