BiH

DOBRE VIJESTI ZA SKIJAŠE: OD SUTRA SKIJANJE NA BJELAŠNICI, KARTE JEFTINIJE 50 POSTO

Nakon velikog zakašnjenja zbog nedostatka snijega, sutra se napokon otvara sezona skijanja na Bjelašnici. U funkciji će biti šestosjed i lift K1, te staza Kolijevka.

Bjelašnica - Twitter

Lijepe vijesti za ljubitelje skijanja donosi danas Olimpijski centar Bjelašnica i Igman. Nakon propale predsezone skijanja, od sutra će se moći skijati na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici.

“U proteklih 7 dana sistem osnježenja je radio 24/7, ali vremenske prilike nisu dozvoljavale da se stvore dovoljne zalihe za otvaranje skijališta”, poručili su iz Olimpijskog centra.

Ekipa od preko 40 osoba danas je ručno nanosila snijeg na dijelove staze koji nisu pokriveni topovima. Količina snijega još uvijek nije dovoljna za prekrivanje cijele staze, stoga su iz centra zamolili korisnike za razumijevanje.
U narednom periodu meteorolozi najavljuju pad temperatura i veće padavine. Stoga možemo očekivati da u skorije vrijeme cijela Bjelašnica će biti prekrivena snijegom i cijela skijaška staza će biti u funkciji.

Iz centra su poručili da će cijena dnevne i poludnevne karte biti snižena 50 posto. prenosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh