BiH

CIK BiH: Nisu se stekli uvjeti za potvrđivanje rezultata posrednih izbora i dodjelu mandata u Dom naroda PFBiH

Još uvijek se nisu stekli uvjeti da Centralna izborna komisija BiH (CIK BiH) potvrdi rezultate posrednih izbora i dodijeli mandate u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH (PFBiH)…

Centralna izborna komisija

Još uvijek se nisu stekli uvjeti da Centralna izborna komisija BiH (CIK BiH) potvrdi rezultate posrednih izbora i dodijeli mandate u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH (PFBiH), pa samim tim nisu se stekli ni uvjeti za sazivanje i održavanje konstituirajuće sjednice Doma naroda PFBiH, saopćili su iz CIK-a BiH.

Centralna izborna komisija Bosne Hercegovine je na sjednici održanoj 20. decembra nedostajuća preostala četiri mandata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, jednog iz reda srpskog naroda i tri iz reda Ostalih, popunila u skladu sa članom 10.16 stav (3) Izbornog zakona BiH i Kriterijima i postupku popune nedostajućih mandata u Domu naroda PFBiH.

Rok za podnošenje žalbi na četiri pojedinačne odluke o dodjeli mandata istekao je u petak, 23. decembra 2022. godine. Apelacionom odjelu Suda BiH putem Centralne izborne komisije BiH podnešeno je 8 žalbi, a žalbe su podnijeli Stojak Radojka, Laburistička stranka BiH (4 žalbe) i Novi početak (3 žalbe).

Nakon što pripremi izjašnjenje po svim navodima u žalbama, Centralna izborna komisija BiH će žalbe zajedno sa izjašnjenjima dostaviti Apelacionom odjelu Suda BiH, piše BHRT.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh