BiH

Ćudić: Ostavke da podnesu rukovodstvo OŠ Grbavica 1 i predsjednik sindikata

Državna parlamentarka Sabina Ćudić (NS) komentarisala je slučaj o povratku nastavnika-pedofila u sarajevsku osnovnu školu poručivši da odgovornost moraju snositi svi.

Sabina Ćudić - Facebook

Također se osvrnula i na izjave predsjednika sindikalista Saudina Sivre koji je u nedjelju javno stao u odbranu presuđenog pedofila kazavši “da on nije pedofil već je omiljen među učenicima”.

“Nakon što se presuđenom pedofilu zabrani pristup školi, ostavke trebaju podnijeti rukovodstvo škole i predsjednik sindikata. I tačka. Činjenica da Predsjednik sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja jasno i glasno staje u odbranu presuđenog pedofila ga mora doživotno diskvalifikovati sa te pozicije. Sve ostalo je opasna i bolesna relativizacija”, rekla je Ćudić.

Istog mišljenja je i njena kolegica, inače zastupnica u Skupštini KS, Vildana Bešlija.

“Predsjednik sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja koji brani osuđenog pedofila i o njemu misli sve najbolje, mora biti smijenjen sa te pozicije! Ovo je nečuveno, naša djeca moraju biti sigurna u školama, tu nema alternative!”, napisala je na Facebooku.

Podsjetimo, Alihodžić nije dobio otkaz i vraća se na posao među učenike.

O ovom slučaju u ponedjeljak će se raspravljati u OŠ Grbavica 1, a sastanku će prisustvovati predstavnici škole, roditelji, Vijeća roditelja i sindikalisti.

Resorna ministrica Naida Hota-Muminović je najavila razmatranje izmjena zakona, a političari su pozvali na hitno usvajanje zakona o registru pedofila na nivou Federacije BiH. prneosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh