BiH

Milorad Dodik ugostio Olivera Varhelyija u poznatom restoranu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se danas u Istočnom Sarajevu, u poznatom restoranu Toplik, sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varhelyijem.

Oliver Varhelyi i Milorad Dodik - Twitter

Milorad Dodik je zahvalio komesaru Varhelyiju na podršci Bosni i Hercegovini na evropskom putu

„Republika Srpska ostaje opredijeljena za evropske integracije i očekujemo da već u decembru Bosna i Hercegovina dobije kandidatski status“, istakao je Milorad Dodik na Twitteru.„Republika Srpska ostaje opredijeljena za evropske integracije i očekujemo da već u decembru Bosna i Hercegovina dobije kandidatski status“, istakao je Milorad Dodik na Twitteru.

Lider Republike Srpske je naveo da je sa Oliverom Varhelyijem razgovarao o svim reformama koje je neophodno sprovesti, između ostalih, o potrebi usvajanja strategije o upravljanju migracijama i azilu, o stavljanju u funkciju kontakt tačke za saradnju sa Europolom, kao i o drugim važnim pitanjima.

Komesar Oliver Varhelyi je naveo da reforme u Bosni i Hercegovini moraju biti ubrzane kako bi se dobila pozitivna odluka o kandidatskom statusu. prenosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh