BiH

Sociolog Vladimir Vasić iz Istočnog Sarajeva: Oprosti nam Dženane

Pomolio sam se danas našem Bogu, i mom i tvom, znaš i sam da je isti jer si i ti bio isti kao ja, vjerovao si u neko bolje sutra, da ovozemaljska pravda bude bar sudski zadovoljena, poručio je Vasić

Reakcije na presudu optuženima u predmetu Dženan Memić stižu iz svih dijelova BiH. Emotivnu poruku danas je uputio i sociolog Vladimir Vasić, stručni saradnik na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu.

– Oprosti nam Dženane. Nisam te lično poznavao. Nisam čak ni, oprosti mi, mnogo pažnje posvetio kad sam čuo u medijima da je “u saobraćajnoj nesreći povrijeđen mladić…”. Brecnula me vijest da si izdahnuo na koševskom KUM-u. Jezivo ga se i ja sjećam iz ličnog iskustva. Došao sam na njega, u ljeto, baš sa Ilidže, nesvjestan, dezorjentisan, ugruvan, sa dosta manjim povredama ali ni ja nikad nisam, o svojim povredama glave, saznao istinu. Ne znam otkud mi u saobraćajnoj nesreći atipične povrede. Ali, preživio sam. Hvala Bogu. Time se okončalo sve. Prihvatio sam “istinu” iz policijskog zapisnika. Za tebe je nažalost život imao drugi plan. Čudesna je ta Ilidža. Misterija. Očito – piše Vasić.

– Pomolio sam se danas našem Bogu, i mom i tvom, znaš i sam da je isti jer si i ti bio isti kao ja, vjerovao si u neko bolje sutra, da ovozemaljska pravda bude bar sudski zadovoljena! Nažalost jad i čemer sistema u kome živimo pokazao je, sramnom presudom, svoje pravo lice. Počivaj u miru. A mi ćemo, bar na ovaj način, svjedočiti postojanje mladića koga je progutao jad i čemer sistema u kome živimo. Čekaćemo istinu koja je, vjerujem, vrlo blizu. Istina koja će biti putokaz svima nama, a koju si ti platio svojom glavom, Dženane… nepoznati brate – ističe Vasić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh