Vijesti

Burno na sjednici GV Mostara, HDZ oborio dnevni red

Sjednica Gradskog vijeća Grada Mostara počela je jutros u 9 sati.

Između ostalih, jedna od tačaka dnevnog reda je odluka o usvajanju Statuta Grada Mostara, koji je nametnuo visoki predstavnik kao i odluka o usvajanju izmjena i dopuna Statuta Grada Mostara.

Klub Hrvata u jednom momentu je tražio pauzu, nakon koje su poručili kako je Klub održao sjednicu te donio odluku da glasa protiv ili kao sudržan za dnevni red današnje sjednice. Nakon što se glasalo za dnevni red nije bilo dovoljno podrške za njegovo usvajanje. Za je bilo samo 15 vijećnika.

U toku je pauza i sjednica Kolegija Gradskog vijeća nakon koje će biti odlučeno da li će sjednica biti prekinuta,pišu Vijesti

Prema dnevnom redu sjednice, pred mostarskim vijećnicima trebala se naći odluka o izmjeni i dopuni regulacijskog plana ”Centralna zona rekonstrukcija – Faza II”, odluka o donošenju regulacijskog plana Tekija i odluka o usvajanju Prijedloga izmjena i dopuna Provedbenog urbanističkog plana za područje od biskupove glavice do Partizanskog groblja. Također, na dnevnom redu nalazi se i odluka o usvajanju Nacrta Programa rasporeda javnih garaža, odluka o preraspodjeli novčanih sredstava i uvođenje novih pozicija u Proračunu Grada Mostara za 2023. godinu, odluka o nagodbi za oprost kamata Elektroprivredi HZHB, kao i odluka o prodaji nekretnina u vlasništvu Grada Mostara.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh