Vijesti

U zemljotresima na jugu Turkiye poginulo 41.020 ljudi

Na području pogođenom zemljotresima i dalje radi 19.436 osoba za traganje i spašavanje iz AFAD-a i drugih policijskih i vatrogasnih jedinica, nevladinih organizacija i međunarodnih timova

Broj poginulih u razornim zemljotresima na jugu Turkiye povećan je na 41.020, objavila je turska Uprava za katastrofe i upravljanje vanrednim situacijama (AFAD), javlja Anadolija.

Saopćeno je da je 6.212 naknadnih zemljotresa zabilježeno nakon dva razorna koja su jug zemlje pogodila prošle sedmice.

Na području pogođenom zemljotresima i dalje radi 19.436 osoba za traganje i spašavanje iz AFAD-a i drugih policijskih i vatrogasnih jedinica, nevladinih organizacija i međunarodnih timova.

U zonama zemljotresa nalazi se ukupno 245.198 ljudi iz AFAD-a, policije, žandarmerije, Nacionalnog spasilačkog medicinskog tima (UMKE), hitne pomoći, lokalnih timova za obezbjeđenje i podršku, volontera i terenskog osoblja.

Ukupno 12.681 vozilo, uglavnom bageri, šleperi, dizalice, buldožeri, kamioni, kamioni za vodu, prikolice i slična građevinska oprema, otpremljeno je na područje katastrofe.

Ukupno 38 brodova dodijeljeno je u regiju od strane Ministarstva odbrane i Komande obalne straže za potrebe otpreme osoblja, materijala i evakuacije.

Završeno je postavljanje 216.166 šatora, koje su ministarstva, nadležne institucije i organizacije, te različite zemlje i međunarodne organizacije poslale u područje pogođeno zemljotresima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh