Tenis

Novak Đoković: Ne želim biti arogantan, ali naravno da sam favorit

Srbijanski teniser Novak Đoković pobijedio je 3:1 (4:6, 6:1, 6:4, 6:3) u setovima ruskog tenisera Andreja Rubljova i plasirao se u polufinale Wimbledona.

Novak Đoković - Avaz.ba

Đoković je izjednačio još jedan rekord koji drži Roger Federer. Ovo mu je 12. plasman u polufinale Wimbledona. Srbina u polufinalu čeka Talijan Jannik Sinner, osmi teniser svijeta, koji je 3:1 u setovima pobijedio senzacionalnog Rusa Romana Safiullina.

Đoković je u Londonu u lovu na svoj 24. Grand Slam naslov u karijeri. Već sad ima najviše osvojenih titula od svih tenisera u historiji, ali s 24. Grand Slamom može dostići rekord Australke Margaret Court, najuspješnije od svih u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Prošle godine Sinner i Đoković sastali su se u četvrtfinalu, a Srbin je tada slavio nakon što je gubio 2:0 u setovima:

“Ne želim biti arogantan, ali naravno da se osjećam kao favorit. Sudeći prema rezultatima koje sam imao u karijeri i na četiri posljednja Wimbledona, sebe smatram favoritom.

Često smo igrali skoro u isto vrijeme, ali pogledao sam mu prvi set u zadnjem meču. Voli igrati na brzim podlogama, želi biti agresivan. Udara jako i forehand i backhand i voli diktirati igru. Dobro ga poznajem. Kompletan je igrač i jedva čekam meč. Bit će motiviran, kao i ja, pa ćemo vidjeti što će se dogoditi.”


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh