Tenis

Lajović savladao i Rubljova: Srbijanski teniser osvojio turnir u Banjoj Luci

Na centralnom terenu je viđen odličan meč koji je pripao Dušanu Lajoviću

Završeno je finale turnira ATP Banja Luka. Na centralnom terenu teniskog kompleksa su se sastali Dušan Lajović i Andrej Rubljov (Andrey Rublev), a slavio je srbijanski teniser rezultatom 6:4, 4:6, 6:4.

Lajović je uspio slaviti u prvom setu, iako nije sve bilo tako lagano. Rubljov je u prvom gemu meča imao tri vezane brejk prilike, ali Lajović se uspio odbraniti. Za razliku od ruskog tenisera, on je uspio iskoristiti svoju priliku u četvrtom gemu i napraviti krucijalni brejk. Do kraja seta je čuvao svoj servis i tako poveo 1:0 u setovima.

U drugom setu Rus je pod pritiskom krenuo agresivnije. To je dovole do pravljenja brejka u drugom gemu. Ipak, Lajović je uspio uzvratiti u petom gemu. Kada je situacija izgledala kao da se smirila, u desetom gemu je na prvu set loptu Rubljov, pravo niotkuda, osvojio poen i samim tim izjednačio u setovima.

Lajovića izgubljeni set nije previše poremetio i on je na početku trećeg seta ušao sabrano. Već u drugom gemu trećeg seta je napravio brejk na servis Rubljova i preuzeo krucijalnu prednost. Tu prednost je potvrdio i u petom gemu, osvojivši ponovo brejk. Rubljov je u osmom gemu uspio vratiti jedan brejk, ali za više od toga nije imao snage.

Lajović će pobjedom i osvajanjem 250 bodova na ovom turniru skočiti za 30 pozicija na ATP listi koja izlazi u ponedjeljak. Rubljov, uprkos porazu, je i dalje šestoplasirani na istoj listi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh