Rukomet

Rukometni “Zmajevi” na Kosovu traže prvu pobjedu u borbi za Euro

Rukometni “Zmajevi” na Kosovu traže prvu pobjedu u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo.

Rukometni “Zmajevi” - raport.ba

Naime, reprezentacija Bosne i Hercegovine susretom u Prištini protiv selekcije Kosova večeras nastavlja kvalifikacije.

“Zmajevi” će pokušati doći do prve pobjede protiv autsajdera u grupi. Prethodno su u uvodna dva susreta kvalifikacija poraženi od Slovenije i Crne Gore.

Selektor Irfan Smajlagić smatra da ovaj meč u konačnici neće biti presudan za plasman na EP. No, naglašava da će svakako pokušati doći do trijumfa.

“Mislim da nas očekuje teška utakmica, protiv ekipe koja igra na domaćem parketu. Oni su uigrani i agresivni, pogotovo kad igraju na svom terenu. Ali, moramo dati maksimum ako želimo pozitivan rezultat. Presudne su utakmice protiv Crne Gore i Slovenije jer bodovi koji se računaju za trećeplasirane ekipe isključuju bodove osvojene protiv četvrtoplasirane ekipe.

Za plasman u drugi krug ove utakmice nisu presudne, ali mi idemo u svaku utakmicu po pozitivan rezultat. Ne stavljam imperativ jer je to kontraefekat. Niko od njih ne dolazi da izgubi. Od svakog igrača tražim da da svoj maksimum”, kazao je Smajlagić.

Susret počinje u 20 sati i 15 minuta, prenosi FENA.

Uzvratni meč bit će odigran 12. marta u Tuzli.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh