Ostali sportovi

Pudar i Husić najbolji bh. sportisti u 2022., Salihamidžić sportska ličnost decenije

Taekwondoist Nedžad Husić proglašen je za najboljeg sportistu Bosne i Hercegovine u 2022. godini, a plivačica Lana Pudar za najbolju sportistkinju, u 78. izboru Sportskog saveza u BiH.

Za najuspješnije državnu selekciju izabrana je Ženska košarkaška reprezentacija BiH. Priznanja za najuspješnije klubove u muškoj konkurenciji dobili su Košarkaški klub Igokea i Klub dizača tegova Bosna, a u ženskoj konkurenciji Plesno sportski centar Virus iz Bihaća.

Najuspješniji trener je Haris Husić (taekwondo).

U kategoriji paraolimpijskih sportova nagradu za najboljeg sportistu osvojio je kapiten reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci Sabahudin Delalić, najbolji klub je OKI Fantomi, a trener godine Ifet Mahmutović (sjedeća odbojka).

Posebno priznanje za ostvareni vrhunski rezultat “Mediteranske Igre Oran 2022” dobili su Lana Pudar, Larisa Cerić, Toni Miletić, Anđela Samardžić, Nejra Sipović, Hamza Turulja i Rijad Džuho.

Na tradicionalnoj manifestaciji, koja je ovaj put održana u Konjicu, dodijeljene su nagrade i sportistima i ekipama za ostvarene vrhunske rezultate u 2022., te specijalna priznanja za doprinos, popularizaciju i razvoj sporta u BiH.

Košarkaš Džanan Musa proglašen je za ambasadora bh. sporta u 2022., dok su posebna priznanja “Mirza Delibašić” i “Ivica Osim” pripala Zinedinu Muliću, odnosno Edinu Džeki.

Posebno priznanje Sportska ličnost decenije dobio je Hasan Salihamidžić, prenosi Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh