Fudbal

Poznato ko će suditi sarajevski derbi u nedjelju

Delegirane su sudije za mečeve 21. kola WWin lige. Najviše pažnje svakako privlači sarajevski derbi na Grbavici. Taj susret će suditi Ermin Sivac iz Zenice.

Drugi ovosezonski derbi Željezničara i Sarajeva se igra na stadionu Grbavica u nedjelju od 18:45, a sudijski komisija Saveza je delegirala sudije za taj meč.

Za glavnog arbitra je delegiran Ermin Sivac iz Zenice koji je nedavno sudio Željezničaru na Grbavici i to protiv Zrinjskog kada je bilo 0:0.

Ostale sudije dolaze iz prijestolnice, Čaušević Moamer je prvi, a Dozić Enes drugi asistent, dok je za četvrtog arbitra određen Nihad Ljajić.

Zanimljivo da je za posmatrača suđenja postavljen Elmir Pilav koji istu dužnost obavlja i na važnim UEFA-inim mečevima poput Lige prvaka.

Utakmica je od velike važnosti za dva najveća bh. kluba zbog čega će sigurno i službena lica biti pod lupom jer bi svaka greška mogla skupo koštati i Željezničar i Sarajevo.

Derbi fenjeraša između Tuzla Cityja i Zvijezde 09 u subotu od 13 sati na stadionu Tušanj sudit će Dragan Kesić iz Bosanske Gradiške.

Istovremeno će u Konjicu Igman biti domaćin Širokom Brijegu, a odlučeno je da na centru konjičkog Gradskog stadiona bude Darko Gedžić iz Brčkog,pišu Vijesti

Subotnji program će biti kompletiran u najavi vrlo zanimljivim duelom između Sloge i Zrinjskog. Pravdu u Modriči od 16 sati će dijeliti Antoni Bandić iz Gruda.

Osim sarajevskog u nedjelju se igra još jedan meč. U pitanju je duel između Posušja i Veleža koji starta u 14 sati. Taj duel će suditi Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora.

Kolo se završava u nedjelju duelom u Banjoj Luci između Borca i GOŠK. Početak je zakazan za 18 sati, a odlučeno je da sudija tok susreta bude Admir Musić iz Sarajeva.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh