Fudbal

Sve spremno za mostarski derbi

Mostarski rivali Zrinjski i Velež, zaostali meč drugog kola Premijer lige odigrat će sutra na stadionu Pod Bijelim brijegom.

Tim povodom, tradicionalno, Sportski savez Grada Mostara danas je organizovao zajedničku konferenciju za medije na kojoj su treneri i kapiteni najavili ovaj meč.

Tradicija mostarskih gradskih derbija stara je skoro dvije ipo decenije, i to je za Zrinjski i Velež, bez obzira na plasman i formu, uvijek jedna od najvažnijih utakmica u godini. Predstojeći derbi dolazi nam u najbolje vrijeme, jer su mostarski rivali na posljednjih pet ligaških mečeva osvojili po 12 bodova i igraju u dobroj formi. Zbog toga su očekivanja velika na obje strane.

KRUNOSLAV RENDULIĆ, trener HŠK Zrinjski
Uvijek su to neizvjesne utakmice. Favoriti u derbijima ne postoje. Sva tri znaka su moguća. Nadam se da će na kraju pobijediti bolji. Imali smo nešto kraću pauzu, a sve teče prema planu. Imali smo nekoliko problema vezanih za Mišića. Hendikep je i što Bilbija nije bio s nama tokom reprezentativne pauze. Sve ostalo ide prema planu.

DEAN KLAFURIĆ, trener FK Velež
Mi se veselimo toj utakmici. To su utakmice koje nose znatiželju i srast. Mi trebamo u utakmicu ući kao i u svaku. To je jedini ispravan pristup u nogometu. Zrinjski igra stvarno dobro. Evropa im je dala dodatno samopouzdanje. Radi se o derbiju u kojim nema favorita. Mi na svakoj utakmici idemo na pobjedu“, najavio je trener Dean Klafurić.

Čari gradskog derbija prvi put će osjetiti po nekoliko igrača Zrinjskog i Veleža. Meč je za oni koji ga igraju godinama, poput današnjih kapitena timova, također poseban i važan.

SLOBODAN JAKOVLJEVIĆ, HŠK Zrinjski
Atmosfera je kao i pred svaki derbi – nabrijana. Moramo ući rasterećeni, prizemljeni. Nadam se da će atmosfera biti dobra i nakon utakmice.

DENIS ZVONIĆ, kapiten FK Velež
I kod nas je atmosfera izuzetni dobra. Svi su motivisani. Neke stvari smo nadigradili tokom pauze, uz želju da nastavimo našu pozitivnu seriju.

Meč na stadionu Pod Bijelim brijegom će se igrati sutra s početkom od 16 sati i 30 minuta, nakon što je otpao raniji termin – onaj od 21 sat. Omjer na posljednjim derbijima je na strani sutrašnjeg domaćina koji je ponbijedio na tri posljednja duela sa gradskim rivalom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh