Fudbal

Pulišić donio pobjedu Milanu, Giroud u završnici branio

Fudbaleri Milana došli su večeras do četvrte vezane pobjede u Seriji A, pošto su u 8. kolu s 1:0 savladali Genovu.

Reuters

Do gostujućeg trijumfa su Rossoneri stigli uz dosta muke, pošto je trener domaćih Alberto Gilardino postavio “bunker” i branio se cijeli meč.

Bedem ispred gola Josepa Martineza pukao je tri minute prije kraja, kada Christian Pulišić donosi trijumf Milanu. Pogledajte gol OVDJE!

U devetoj minuti sudijske nadoknade Maignan je žestoko koljenom pokosio jednog igrača Genove i dobio crveni karton.

Giroud je potom stao među stative, a Genoa je imala slobodnjak na 17 metara od gola.

Gudmundson je šutirao i pogodio prečku!

Ubrzo nakon toga je i golman Genoe Martinez dobio drugi žuti karton, pa je i on isključen! Tako je meč završen s dva igrača na pozicijama golmana, što je nezapamćeno.

Pred kraj meča, Giroud je sjajno intervenisao u jednoj situaciji.

Milan je tako iskoristio kiks gradskog rivala Intera i izbio na vrh tabele s 21 bodom, a Nerazzurri imaju dva manje, prenosi Scsport.ba.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh