Fudbal

Bio je “hrvatski Mesi”, a sada je potpisao za 12. klub u karijeri: Ekipa vrijedi oko 3,5 miliona eura

Halilović je sve dogovorio sa španskim drugoligašem, te treba samo potpisati ugovor, piše Transfermarkt

Nekada velika nada hrvatskog fudbala i čovjek kojeg su zvali “hrvatski Messi” Alen Halilović (26) pronašao je novi klub.

On je od januara bez kluba nakon odlaska iz Rijeke. U međuvremenu je bio pred potpisom za grčki Aris, ali nije prošao ljekarske preglede, da bi se sada skrasio u španskom drugoligašu CD Eldenseu.

“Transfermarkt” navodi kako je Halilović sve dogovorio sa španskim drugoligašem, te treba samo potpisati ugovor. Radi se o jednogodišnjem ugovoru sa opcijom još jedne sezone.

Zanimljivo da je ovaj klub prošle sezone izborio promociju u drugu špansku ligu. Ekipa vrijedi oko 3,5 miliona eura, a Alen Halilović će biti jedini stranac.

Podsjetimo, Halilović je debitovao za hrvatsku reprezentaciju sa svega 16 godina. Iz Dinama je otišao u Barcelonu sa 17 godina za pet miliona eura, a onda je uslijedio pad.

Igrao je za Sporting Hihon, Las Palmas, Hamburg, Milan, Standard, Herenven, Birmingem i Riding.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh