Fudbal

Hadžibegić: Ne mogu ja pobijediti u Formuli 1 sa Spačekom

Reprezentacija Luksemburga priredila je iznenađenje porazivši BiH na Bilinom polju s 2:0.

Faruk Hadžibegić - NFSBiH

Yvandro Borges Sanches je već u četvrtoj minuti doveo goste u vodstvo. Amir Hadžiahmetović je u 56. minuti mogao izjednačiti, ali nije realizirao penal, a dodatan šok je uslijedio u 74. minuti kada je napadač Wigana Danel Sinani zabio za 2:0.

BiH je pružila očajnu igru, a glavne vedete Edin Džeko i Miralem Pjanić su bile nevidljive. Bio je to već treći poraz BiH vrste u prva četiri kola nakon poraza od Slovačke (0:2) i Portugala (0:3).

Utakmicu je komentirao selektor BiH Faruk Hadžibegić.

“Kako je moguće da nismo mogli postići niti jedan gol u utakmicama protiv Slovačke, Portugala i Luksemburga. Šta i kako dalje?” pitali su novinari selektora BiH, a on im je ponudio prilično detaljan odgovor, prenosi Index.

“Nadam se da ste vidjeli da smo imali prilike da na svim tim utakmicama damo golove. I večeras ste vidjeli kakve smo golove primili pa fulali penal. Ima li rješenja? Iskreno, ne znam. Jesmo li trebali mijenjati Džeku ili Demirovića koji su promašili te šanse? Puno bi gore bilo da nismo imali nikakve prilike. Mi imamo problem i to nekada hoćete, a nekada nećete čuti”, rekao je Hadžibegić pa dodao:

“Da smo dali gol, sve bi bilo drugačije, uzimam na sebe svu odgovornost, ali pogledajte imamo li igrača koji igra 90 minuta u klubu. To je samo Džeko. Nama je problem ritam i to stalno govorim. I danas smo jedva sastavili ekipu jer ima igrača koji kažu da ne mogu igrati. Nemojte da živimo od rezultata do rezultata. Ako hoćemo napredovati, moramo negdje biti lucidniji i logičniji u analizama. Ne mogu ni ja pobijediti u Formuli 1 sa Spačekom”, zaključio je.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh