Fudbal

Ruud opet u finalu Roland Garrosa, Zverev bez šansi

Casper Ruud će drugu godinu uzastopno igrati finale Roland Garrosa. On je u polufinalu pobijedio Alexandera Zvereva 3:0, po setovima 6:3, 6:4 i 6:0.

Casper Ruud - REUTERS

Poslije prošlogodišnjeg finala u kom ga je dobio Rafa Nadal, Ruud će probati opet. Igrat će protiv Novaka Đokovića ovoga puta, pa ćemo vidjeti hoće li 24-godišnji teniser iz Norveške imati veće šanse.

Protiv Zvereva ih je svakako imao. U prvom setu je slomio Nijemca poslije nekoliko iscrpljujuće dugih gemova. Tu je bilo čak tri brejka ali je Ruud bio prvi koji je sačuvao svoj servis pa je set dobio 6:3.

U drugom setu je opet u početku bilo dugih gemova, ali je brejk bio samo jedan. U sedmom gemu je Norvežanin uzeo servis Nijemcu i tu prednost je zadržao pa je za 50 minuta dobio set 6:4.

U posljednjem setu je Casper bio predominantan. Svaki poen mu je bio maltene savršen i Zverev je u tom dijelu meča bio potpuno slomljen. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh