Fudbal

Poljak došao suditi derbi: Pijan pravio scene na aerodromu

Klubovima koji se bore za titulu u Grčkoj do kraja sezone će biti delegirani strane sudije

Klubovima koji se bore za titulu u Grčkoj do kraja sezone će biti delegirani strane sudije, da bi se izbjegle situacije koje se dešavaju svakodnevno u bh. fudbalu. To ne znači da se neće dešavati doista skandalozne scene.

Napio se na aerodromu
Naime, večeras od 19 sati se igra utakmica između AEK-a i Arisa u okivru plej ofa za šampiona Grčke, a uvertira je stigla sa aerodroma u Atini.

Poljski sudija Pavel Račkovski (Pawel Raczkowski) koji je delegiran kao glavni sudija ove utakmice u alkoholisanom stanju je pravio incidente na aerodromu, prenio je grčki sajt Sport24.

Račkovski je bio u društvu svojih pomoćnika, a AEK je nezvanično potvrdio da je Poljak pravio incidente na aerodromu, ali da o tome sudije nisu obavijestile Fudbalski savez Grčke.

Račkovski je jedan od sudija koje FS Grčke angažuje za derbi utakmice, nedavno je vodio i duel Olimpijakosa i Panatinaikosa.

Nepoznato hoće li suditi
U ovom momentu nije poznato da li će Račkovski u 19 sati dati znak za početak utakmice ili će čak incident koji je izazvao dovesti i do odlaganja utakmice.

Doigravanje za šampiona u Grčkoj je donijelo ove sezone velika uzbuđenja, a nakon 29. odigranih kola AEK je prvoplasirana ekipa sa 66 bodova, koliko ima i Panatinaikos. U trci je još i Olimpijakos sa 63 boda, dok je PAOK 4. sa 57.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh