Fudbal

Trener Bajerna napao sudije nakon meča i sada se nalazi pod istragom

Nagelsman je nakon utakmice poslao poruku na Instagramu

Njemački velikan Bajern je porazom 2:3 od Borusije Mehengladbah ugrozio vodeće mjesto na tabeli njemačke Bundeslige,piše Avaz.

Ekipa Bajerna je doživjela prvi poraz još od septembra prošle godine i meča protiv Augsburga, odnosno prvi nakon 21 utakmice u nizu kroz sva takmičenja. Današnjom pobjedom Union Berlin će preuzeti vrh tabele.

Bavarci su u osmoj minuti ostali s igračem manje jer je Dajot Upmecano (Dayot Upamecano) dobio crveni karton, a Borusija je povela pet minuta kasnije.

Nije se to svidjelo treneru Bajerna Julianu Negelsmanu (Nagelsmann), koji je bio bijesan na sudije, a nakon utakmice je otrčao u njihovu svlačionicu, gdje je vikao i izašao iz nje bijesan, pišu njemački mediji.

Fudbalski savez Njemačke objavio je da pokreće istragu protiv njega.

Nagelsman se nakon utakmice izvinio na Instagramu.

– Emocije su dio sporta. Zbog crvenog kartona morao sam se ispuhati nakon utakmice. Izvinjavam se zbog svojih riječi Tobiasu Velcu (Welzu) i njegovoj ekipi. Nažalost, prešao sam svaku granicu – zaključio je Negelsman.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh