Fudbal

Barsa brani rekord: Real lovi 100. trofej

Superkup Španije treći put, poslije 2020. i 2022. godine, igra se na neutralnom terenu u Saudijskoj Arabiji

Gledaoci na Međunarodnom stadionu Kralj Fahd u Rijadu maksimalno su “ispoštovani”, jer ne samo da su polufinala trajala više od 120 minuta i da su odlučena penalima, već i finale uključuje El Klasiko između Real Madrida i Barcelone.

Veliki spektakl
Iako Barsa nije osvojila Superkup od 2018, ona je i dalje rekorder takmičenja sa ukupno 13 trofeja. Međutim, ukoliko Katalonci izgube od najvećeg rivala, Blankosi ne samo da bi se izjednačili sa 13. krunom, već bi to bio ukupno 100. pehar u historiji “Kraljevskog kluba”.

Prema zvaničnim podacima Real Madrida, odnosno titulama koje Blankosi predstavljaju na svom sajtu, imaju 99 trofeja koje je ovaj tim osvojio od osnivanja – 1902. godine!

U tradicionalnoj borbi španskih velikana nema favorita i kao i uvjek kada se sastanu ova dva tima, očekuje se izuzetno zanimljiv spektakl. Put Blankosa i Blaugrane imao je jedan zajednički imenitelj – jedanaesterce. Real Madrid je savladao Valensiju posle boljeg izvođenja penala, dok je Barcelona prekinula dramu sa Betisom na isti način.

Šest trofeja u sezoni
Titulu Superkupa brani madridski sastav, koji pod komandom Karla Ančelotija čak stremi ka osvajanju šest trofeja u sezoni, što već dugo nikome nije pošlo za rukom. Ipak, prema riječima italijanskog stratega, igrači se koncentrišu samo na predstojeći meč sa Barcelonom i motivacije svakako ne nedostaje.

– Igrači nikada ne pune stomak pobjedama, imaju sjajan mentalitet. Mi smo u veoma zahtjevnom klubu i ovdje vam ne dozvoljavaju da razmišljate o tome da ste siti. A govorimo o igračima koji su ovdje počeli da pobjeđuju od 2013, rekao je Ančeloti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh