Film i TV

Treći dan SFF-a: Bogat filmski program u Sarajevu, projekcije u Tuzli i Mostaru

U nastavku donosimo neke od filmskih naslova koje će publika imati priliku pogledati treći dan 29. Sarajevo Film Festivala.

Filmovi - SFF

U Narodnom pozorištu Sarajevo u programu U Fokusu publika će moći pogledati film “Blagin nauk” reditelja Stephana Komandareva, dok će u okviru takmičarskog programa u 9:30 te u 19 sati imati priliku pogledati film “La Palisiada”. Radnja filma smještena je u Ukrajinu 1996. godine, kada, pet mjeseci prije uvođenja moratorija na smrtnu kaznu dva stara prijatelja, policijski detektiv i forenzički psihijatar, istražuju ubistvo kolege. Prije mnogo vremena obojica su bila zaljubljena u udovicu žrtve. Udubljeni u komplicirani slučaj i davno zaboravljene uspomene, prijatelji kreiraju budućnost u kojoj će njihova djeca morati živjeti s nasljeđem nerealiziranih ambicija svojih roditelja.

U 20:30, u sklopu Open Air programa u Ljetnom kinu Coca cola, bit će prikazan film “Prošli životi” rediteljice Celine Song. Ovaj film sarajevska publika moći će pogledati i u Kinu Ilidža u 21 sat, dok je u Tuzli i Mostaru na repertoaru u ljetnim kinima ova dva grada u 20:30, odnosno u 21:30 sati.

Noru i Hae Sunga, veoma bliske prijatelje od djetinjstva, razdvaja odluka Norine porodice da emigriraju iz Južne Koreje. Poslije dvije decenije razdvojenosti ponovno se sreću u New Yorku tokom jedne sudbonosne sedmice u kojoj će se suočiti s konceptima sudbine, ljubavi i životnih izbora, u ovoj modernoj sreparajućoj romansi.

Filmski klasik iz 1991. godine, “Thelma i Louise”, bit će prikazan u programu “30 godina od Prvog ratnog kina Apollo” u 21:30 na Otvorenoj sceni Obala.

U Cineplexx Plaza kinu u gradu na Neretvi, publika će u 18 sati moći pogledati film “Praznik praznine” reditelja Jasmina Durakovića. Film “Bosanski lonac” Pave Marinkovića na repertoaru je u 20:45 u Ljetnom kinu Stari Grad u Sarajevu.

U 21 sat u okviru programa Summer Screen bit će prikazan film “Crveno nebo” reditelja Christiana Petzolda. Radnja filma je smještena na obali Baltičkog mora. Dani su vreli, sedmicama nije padala kiša. Četvero mladih, starih i novih prijatelja, okuplja se. Njihove emocije – sreća, požuda, ljubav, ali i ljubomora, ogorčenje i napetost – buknut će istovremeno sa žednom šumom koja ih okružuje. Šuma gori, a vatra im se ubrzano približava.

Sarajevo Film Festival traje do 18. augusta, a kompletan program festivala možete pronaći na zvaničnoj web-stranici.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh