Film i TV

PORODILA SE BIVŠA ZADRUGARKA! Na svijet donijela DJEČAKA – sinu dala ime sa posebnim značenjem!

Pjevačica i nekadašnja učesnica “Zadruge” Andrijana Radonjić je prije pet mjeseci izgovorila sudbonosno “da” svom izabraniku.

Zadruga - screenshot

Intimnom vjenčanju na obali hrvatskog primorja prisustvovali su samo porodica i najbliži prijatelji. Andrijana je tad već uveliko bila u drugom stanju i znalo se da nosi dječaka.

Andrijana je sada podijelila sa svojim pratiocima na Instagramu srećne vijesti. Ona je obavijestila fanove da je na svijet donijela dečaka, kome je dala veoma upečatljivo ime.

Novopečena mama je objavila prvu fotografiju sina iz porodilišta uz kratak opis: “Vito”.

https://www.instagram.com/p/CGXwLuqFiWn/?utm_source=ig_embed&ig_rid=13e595d0-9897-42d4-9009-e7e6bb47e6a5

Inače, ime Vito je latinskog porijekla, a izvedeno je od riječi “vita”, što znači “život”. Ime se veoma rasprostranilo u raznim oblicima poslije srednjeg vijeka u čast svetog Vida koji je jedan od najznačajnijih ranohrišćanskih svetitelja. Postoji tumačenje i da je ime izvedeno od starogermanskog “vidu” što znači “drvo”, “šuma”, ili od starogermanskog “vitus” što znači “voljan”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh