Estrada

Poslije 7 godina rasvijetljena smrt poznatog PJEVAČA: Iskasapila ga ŽENA kojoj je posvetio posljednju pjesmu

U početku je policija mislila da je Ilaner Džon Vergara stradao tokom oružane pljačke, da bi tek sedam godina kasnije razrešili misteriju.

Napad nožem - Ilustracija/Twitter

Poznatog kolumbijskog pjevača ubili su supruga i jedna od njegovih zaposlenih, a u ironičnom spletu okolnosti on je baš svojoj ženi posvetio svoju posljednju pjesmu, piše Objektiv.

Istraga o smrti Džona Vergare, koja se dogodila 28. februara 2016. godine, dobila je neočekivani obrt poslednjih dana nakon što su njegova žena i zaposlena u njegovoj firmi firmi uhapšeni, prenosi lokalni portal Kalle Blue Radio.

Ono što je prvobitno smatrano ubistvom tokom pljačke ili oružanog obračuna, završilo se, kako navode tamošnji mediji, otkrićem dijaboličnog plana supruge Lilijane Montalegre. Prema rezultatima istrage, ubistvo je bilo zločin iz strasti koji je ona planirala i izvršila sa jedinom namjerom da zadrži svu njegovu imovinu i stečeno bogatstvo.

Lilijana se udružila sa Meldri Gonzales i njenim partnerom Oskarom Fonsekom. Vergara je kasnije napadnut u svojoj kući u opštini Mani, udaren tupim predmetom u glavu, pa na kraju izboden svojim nožem, koji je stalno nosio sa sobom, u vrat.

Međutim, tu se Lilijanin plan nije zaustavio, pošto ona i dvoje saučesnika tijelo prevezli u obližnje selo Mate Pinja, gdje su ga ostavili da leži na skrovitom mestu. Nekoliko dana nakon zločina, seljaci su prolazili pored i zatekli jeziv prizor, koji su prijavili nadležnima.

Nakon skoro sedam godina istrage, policija je odbacila sve druge hipoteze i navodno utvrdila da je pjevačeva supruga željela da nasljedi njegovo bogatstvo i da je to bio razlog da ubije umjetnika koji je već izgradio svoje ime u zemlji i bio u usponu.

Istražitelji su, kako tvrde, pribavili dovoljno dokaznog materijala da pronađu počinioce i uhapse ih.

Inače, neposredno prije ubistva, pjevač je snimio album na kojem je u jednoj od pjesama napravio dirljivu posvetu svojoj ženi, kojoj je poručio „ti si moja jedina ljubav”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh