Estrada

POBJEDNICA “NIKAD NIJE KASNO” TREĆI PUT IMA RAK DOJKE: Bojana Barjaktarević se ne predaje

Bojana Barjaktarević po treći put se bori s kancerom.

Bojana Barjaktarević 

Pjevačica koja je publiku oduševila muzičkim talentom u takmičenju “Nikad nije kasno”, gdje je osvojila čak tri glavne nagrade, već neko vrijeme vodi bitku sa ovom opakom bolešću, koju je dva puta već pobijedila.

Kako je potvrdila u razgovoru, nedavno je završila proces kemoterapije, koji je bio težak i iscrpljujući, kao i prethodni put, a sad joj predstoji nastavak liječenja.

Hrabra, vedrog duha, nasmijana i pored svega, Bojana je na početku razgovora ispričala šta ju je snašlo.

– Istina je, po treći put imam rak dojke. Urađena mi je mastektomija (operacija uklanjanja dojke, a ponekad podrazumijeva i uklanjanje i drugih tkiva, koja se nalaze u blizini dojke, kao što su limfni čvorovi, prim. aut.), završila sam s primanjem kemoterapije i sad pijem lijek. Predstoje mi ciklusi zračenja, dakle, sve isto kao prošli put. Naravno, predaje nema, borim se i idem dalje! Nadam se da ću ovaj put trajno uspjeti da pobijedim bolest i da će mastektomija dati rezultate – kazala je Bojana.

Dok je išla na liječenje, sve vrijeme je radila, pjevala je i nastupala, jednako kao i kada je zdrava.
Foto: Priavtna arhiva

– To se podrazumijeva i tako sam željela. Primim terapiju, pa idem da pjevam, tako je bilo i prošli put. I sad mi je kosa opala nakon sedam dana. Zbog toga sam izbjegavala da se pojavljujem u javnosti, dok to sve ne prođe. Ali radim na novim pjesmama, pa ćemo se tad družiti i viđati, pričati o nekim lijepim temama – zaključila je Barjaktarevićeva, piše Express.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh