Mobiteli

Ažurirajte svoj Samsung Galaxy telefon: Dostupno više od 70 sigurnosnih ispravki

Evo koji su uređaji obuhvaćeni…

Channelnews

Samsung je počeo da isporučuje sigurnosnu zakrpu za januar 2024. na svoje vrhunske telefone.

Korisnici u Evropi su već primijetili paket ispravki, pa tako vlasnici Galaxy S23 modela imaju firmware verzije S91xBXXS3BWL3, dok vlasnici Galaxy S22 i S21 serija dobivaju verzije S90xBXXS7DWL3 i G99xBXXS9FWL9.

Ažuriranje je “teško” oko 400 MB i ispunjeno je brojnim ispravkama. Međunjima se nalazi jedna kritična sigurnosna zakrpa, kao i 67 njih koje imaju “high priority” oznaku od južnokorejske kompanije.

Tu je ispravka za Samsungovo Bluetooth uparivanje, a omogućavala je napadačima da ostvare proces uparivanja bez korisnikove interakcije. Još jedan zanimljiv bug, koji je ispravljen, omogućavao je Samsung DeX korisnicima u multikorisničkom okruženju da pristupaju drugim obavještenjima korisnika, piše B92.

Nije poznato da li ovo ažuriranje nudi zaštitne mjere za burn-in ekrana, što je Samsung ranije obećao da će biti dostupno u januaru.

Pored gore spomenutih uređaja, ažuriranje bi trebalo da stigne i na Galaxy Z Fold5, Z Flip5, Z Fold4, Z Flip4, A54 i Note20 modele u okviru istog vala.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh