Internet

NOVA TUŽBA? Musk duguje milion dolara australijskoj firmi

“Tviter” nije osporio fakture, već ih jednostavno nije platio.

Elom Musk - Reuters

Kompanija “Fasilitejt” sa sjedištem u Sidneju traži od “Tvitera” više od milion australijskih dolara (666.000 američkih dolara) za navodna dugovanja koja datiraju još od oktobra prošle godine, kada je Ilon Mask kupio tehnološkog giganta.

“Fasilitejt” je obezbijedio instalaciju senzora u Londonu i Dablinu i opremanje kancelarije u Singapuru, dok je u Australiji otkazao kancelariju u Sidneju i privremeno uskladištio njen sadržaj, navodi se u dokumentima do kojih je došao “Gardijan”.

Iz te kompanije navode da od Maskovog preuzimanja “Tviter” nije osporio fakture, već ih jednostavno nije platio. “Fasilitejt” traži naknadu štete i troškova.

Ovo je još jedna tužba sa kojom se suočava kompanija “Tviter”, nakon što je optužena da nije platila kiriju za kancelarije u Londonu, Dablinu, Sidneju i Singapuru.

Postojale su i spekulacije da je odluka kompanije da ograniči broj tvitova koje mogu da vide neverifikovani korisnici na 600 dnevno bila rezultat toga što “Tviter” nije platio račune za usluge koje omogućavaju nesmetan rad, iako je Mask tvrdio da je to ograničenje trebalo da bude uvedeno zbog “grebanja” podataka.

Kao dio masovnih otpuštanja nakon Maskovog preuzimanja krajem prošle godine, kompanija više nema odjeljenje za štampu, piše SRNA.

Zahtjev za komentar o slučaju poslat na bivšu kontakt e-poštu primio je emotikon kao automatski odgovor, prenosi “Sputnjik”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh