Internet

Twitter uvodi novu restrikciju, mnogima se neće svidjeti

Korisnici interneta počeli su primjećivati promjenu krajem ove sedmice, a u petak više novinara CNN-a nije moglo pristupiti Twitteru bez prijave.

twitter - Cnet.com

U novom ažuriranju društvene mreže Twitter, čini se kako će pristup svojoj platformi biti ograničen svima koji nisu prijavljeni na svoj nalog.

Osobe bez Twitter računa ili one koje nisu bile prijavljene mogle su se kretati po početnoj stranici platforme i pregledavati javne naloge i tweetove. Ali od ove sedmice, kada takav korisnik otvori platformu, susreće se sa zaslonom koji od njega traži da se prijavi ili napravi nalog na Twitteru.

Promjena ili greška?

Korisnici interneta počeli su primjećivati promjenu krajem ove sedmice, a u petak više novinara CNN-a nije moglo pristupiti Twitteru bez prijave.

Nije odmah bilo jasno je li promjena bila namjerno ažuriranje pravila ili greška, a oboje je uobičajeno na Twitteru otkako je Elon Musk preuzeo platformu.

Twitter nije odgovorio na zahtjev za komentar.

Promjena dolazi dok vlasnik milijarder Elon Musk pokušava obnoviti poslovanje Twittera nakon mjeseci izazova od njegovog preuzimanja krajem prošle godine – sada uz pomoć nove izvršne direktorice Linde Yaccarino.

Oglašivači pobjegli

Vodstvo Twittera poziva oglašivače da se vrate na platformu nakon što su mnogi pobjegli zbog zabrinutosti oko povećanog govora mržnje, otpuštanja i općih pitanja o smjeru ove kompanije. Musk je također nastojao povećati prihode od pretplata nudeći plavu oznaku za potvrdu za korisnike koji se prijave za njegovu uslugu Twitter Blue.

Ograničenje javnog pristupa Twitteru moglo bi biti u sklopu nastojanja da se poveća korisnička baza platforme, koja je uvijek bila znatno manja od rivala društvenih medija poput Facebooka i Instagrama.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh