Internet

Twitter suspendovao profil koji je pratio avion Elona Muska

Poznati profil na Twitteru koji je pratio kretanje aviona Elona Muska je suspendovan.

twitter - Cnet.com

Twitter je trajno suspendovao profil @ElonJet na kojem je student Jack Sweeney objavljivao informacije o kretanju privatnog Muskovog aviona.

Sweeney je kao izvor koristio javno dostupne podatke o letovima, a pratio je i druge poznate osobe.

Tokom vikenda je Sweeney objavio da je Twitter ograničio vidljivost njegovog profila, a u ponedjeljak je saopćio da je ponovo sve u redu. Međutim, sada je definitivno banovan, a uklonjen je i Sweeneyjev privatni profil.

Twitter je potom objavio promjene pravila koje se odnose na zabranu objavljivanja trenutne lokacije osoba.

Prije nego je kupio Twitter, Musk je ponudio Sweeneyu 5.000 dolara da prestane objavljivati informacije o njegovom avionu, no on je tražio 50.000 dolara pa dogovora nije bilo.

Iako je Musk u novembru nagovijestio da neće suspendovati pomenuti profil iako smatra da je riječ o “direktnom ličnom riziku”, profil je na kraju banovan, piše Klix.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh