Zdravlje

SUPA SA KOJOM SE GUBI I DO 5 KILOGRAMA NEDJELJNO: Priprema se lako, veoma je ukusna, a sa njom dobijate sve nutrijente

Dijeta ne mora i ne smije biti iscrpljivanje i gladovanje. Sve što treba da uradite je da uravnotežite svoju ishranu, da vam jela budu mahom kuvani obroci koji se lako vare, a spremaju se od svježih i zdravih namirnica, piše Stil.kurir.rs.

Jedan takav obrok je i supa za koju mnogi kažu da je magična jer se pomoću nje gubi i do 5 kilograma nedjeljno.

Opra Vinfri je tvrdila da se pomoću ove supe uspjela da smrša do 20 kilograma, te da joj se ti kilogrami nikad nisu vratili.

O kojoj je supi riječ?

Magična supa bi se prilagođena našem podneblju jednostavno zvala “kuhani kupus bez začina i zaprške”. Sve što treba da radite je da spremite lonac slatkog kupusa bez mesa.

Potrebni sastojci:

1 glavica luka
3 paprike
1 celer
3 paradajza (može i zaleđen paradajz)
1 šargarepa
1 glavica kupusa
3 čena bijelog luka
veza svježeg peršuna
so i biber
Sladak kupus

Priprema: Na malo ulja prodinstajte luk i rendanu šargarepu. Dodajte rendan celer, paradajz i sjeckan kupus. Začinite pa nalijte vodom i ostavite da se sve kuha oko 45 minuta. Pred kraj kuhanja dodajte svjež peršun i par čena bijelog luka, sitno sjeckane.

Poenta je da 3 dana nejdeljno ovu supu jedete cijeli dan – bez hleba, sira i ostalih dodataka i to za doručak, ručak i večeru. Kasnije je možete uvrstiti i u normalnu dnevnu rutinu uz glavno jelo, a rezultati su fantastični.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh