Hrana i piće

SARMICE OD SLATKOG KUPUSA – Jelo koje će Vas očarati

Recept:

Treba na jedan veliki kupus, izvaditi stabiljku i izrezati kupus na 4 dijela (kao u videu). Kupus ubaciti u ključalu vodu 6 minuta. Ostaviti da se ohladi.

Fil:
300 gr mljevenog mesa
1 čaša riže
2 luka
1 krompir
1 supena kašika peršuna
2 supene kašike maslinovog ulja
1 mala kašika soli, bibera, bijelog luka u granulama i mljevene paprike

CIJELI PROCES PRIPREME POGLEDAJTE U VIDEU ISPOD:

Šerpu premazati uljem i poredati listove kupusa, zatim puniti sarme i redati ih u šerpu. Kada cijeli fil iskoristimo sarme prekriti listovima kupusa i pokriti tanjirom. Naliti 2/3 čaše vode. Staviti na vatru i kuhati 45 minuta, kada počne kuhati smanjiti vatru.

Propržiti 1 paradajz na malinovom ulju, dodati 1 kašiku mljeven paprike. Zatim maknuti tanjir i listove sa sarme i preliti zapršku. Kuhati još 10ak minuta na laganoj vatri.

Dresing:
4 supene kašike jogurta
1 mala kašika senfa


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh