BIZnews

Nezaposleno 1,3 miliona Kanađana

Stopa nezaposlenosti u Kanadi povećana je u martu za 0,3 odsto, na 6,1 odsto, saopšteno je iz kanadske Agencije za statistiku.

Pexels/Ilustracija

“Stopa nezaposlenosti je porasla za 0,3 odsto na 6,1 odsto u martu, čime je kumulativno povećanje u proteklih 12 mjeseci dostiglo jedan odsto”, navodi se u najnovijem istraživanju o radnoj snazi.

Rastuću nezaposlenost izazvalo je dodatnih 60.000 Kanađana koji traže posao ili su privremeno otpušteni kao višak. Ukupan broj nezaposlenih Kanađana sada iznosi 1,3 miliona, što je povećanje od 247.000 u poređenju sa podacima od prije 12 mjeseci.

U saopštenju se navodi da je najviše gubitaka radnih mjesta zabilježeno u sektorima usluga smještaja i ishrane, trgovine na veliko i malo, kao i stručnih, naučnih i tehničkih usluga.

Prema istom istraživanju, rast je primijećen samo u četiri industrije, na čelu sa zdravstvenom zaštitom i socijalnom pomoći.

Najnovija brojka označava šesti uzastopni mjesec u kojem stope zaposlenosti opadaju.

To je ujedno i najveći porast nezaposlenosti od ljeta 2022. godine, pišu nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh