BIZnews

U Sarajevu skladišteno 21,5 tona zdravstveno neispravnih sjemenki bundeve iz Ukrajine

Inspektor naložio da se proizvod sirove sjemenke bundeve u ljusci vrati dobavljaču ili uništi!

FUZIP

Federalni inspektorat za hranu zabranio je prometovanje 21,5 tona sirovih sjemenki bundeve u ljusci porijeklom iz Ukrajine. Kako je danas saopćeno, odluka je donesena početkom februara i to zbog zdravstvene neispravnosti sjemenki, zbog čega je naloženo njihovo vraćanje dobavljaču ili uništenje, piše agroklub.

“U postupku redovnog inspekcijskog nadzora kod subjekta u poslovanju s hranom sa sjedištem u Sarajevu, u prostorijama skladišta subjekta nadzora zatečen je proizvod sirova sjemenka bundeve u ljusci isteklog roka trajanja koji je, shodno odredbama Zakona o zdravstvenoj ispravnosti životnih namirnica i predmeta opšte upotrebe, zdravstveno neispravan”, saopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Imajući u vidu činjenicu da se na tržište može staviti samo zdravstveno ispravna hrana, federalni inspektor za hranu je naložio da se zdravstveno neispravan proizvod sirove sjemenke bundeve u ljusci vrati dobavljaču ili uništi, ukoliko povrat istih nije moguć, piše agroklub.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh