BIZnews

Počeli letovi Lumiwingsa iz Tuzle, jutros prvi let za Švedsku

Grčka aviokompanija Lumiwings jutros je letom za švedski Halmstad započela operacije s Međunarodnog aerodroma Tuzla (MAT).

Lumiwings - fena

Sutra će uslijedit i prvi let za holandski Maastricht, a 20. decembra i za njemački Saarbrucken i danski Esbjerg.

Uprava MAT-a potpisala je ugovor s Lumiwingsom 1. decembra i nakon toga počela je prodaja karata.

Kako je najavljeno tom prilikom, ova aviokompanija povezat će Tuzlu sa Evropom s pet linija i jednom linijom za Tursku.

“Za dvije sedmice, otkako je počela prodaja karata, Međunarodni aerodrom Tuzla prodao je blizu 3.000 karata. Imajući u vidu da je u pitanju jako kratak period, mi smo vrlo zadovoljni”, kazao je za Vijesti.ba Dževad Halilčević, direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Nakon letova za EU, uprava aerodroma očekuje uvođenje letova za Tursku.

“Mi smo dobili slotove, još čekao odobrenje i krećemo sa Turskom. To je dogovoreno, ali sad je u pitanju birokratija. Jer treba promijeniti naziv kompanije jer je planiran Air Montenegro, sad je Lumiwings. Početkom godine kreću letovi za Istanbul”, zaključuje Halilčević.

Tuzla će ovim letovima biti povezana sa Stockholmom i Halmstadom u Švedskoj, Maastrichtom u Holandiji, Saarbruckenom u Njemačkoj, Esbjergom u Danskoj i ubrzo Istanbulom, piše FENA.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh