BIZnews

Kupili fabriku sa 116 radnika, sad imaju 655

Kompanija ima godišnji promet od 25 miliona maraka.

Kupili fabriku sa 116 radnika, sad imaju 655 - biznisinfo.ba

Kompanija “Amika” iz Dervente je prijemom za poslovne saradnike i klijente, kojem su prisustvovali i predstavnici Gradske uprave, Ambasade Italije u BiH i druge zvanice, proslavila 20 godina uspješnog poslovanja.

Direktorica fabrike Sonja Markelić podsjetila je na početke poslovanja ovog privrednog društva čiji godišnji promet dostiže 25 miliona maraka.

– Počeli smo 2003. godine sa 116 radnika preuzetih od fabrike “Demos”, a danas brojimo 655 zaposlenih i uspješno djelujemo u dva sektora proizvodnje obuće, brizgana obuća i kožna ženska obuća, sa 24 mašine za brizganje. Prosjek našeg godišnjeg prometa iznosi 25 miliona maraka – rekla je Markelić dodavši da je čitava proizvodnja usmjerena ka izvozu.

Za 20 godina postojanja izvezli su 104 miliona pari obuće.

– Odnedavno imamo pogon u Brodu sa pedesetak radnika u zavisnosti od potrebe. Orjentisani smo na automatizaciju proizvodnje, nabavku novih mašina i ulaganje u energetsku efikasnost firme, te stalno imamo potrebu za novim radnicima – istakla je Markelićeva.

Zamjenik gradonačelnika Siniša Jeftić čestitao je ovom privrednom društvu jubilej istakavši da se radi o firmi koja ima značajno mjesto u privrednom životu Dervente.

– U ime Gradske uprave i gradonačelnika, i u svoje ime, čestitam vam veliki jubilej, jer nije malo egzistirati i raditi, zapošljavati 20 godina. Čestitam vam na trudu i odlučnosti koje ste u proteklom vremenu uložili u Derventu i zaposlili naše sagrađane. Zahvaljujem se i na društvenoj odgovornosti, s obzirom da učestvujete u raznim akcijama i podržavate naše sugrađane – rekao je Jeftić.

Prijemu su prisustvovali i zamjenik ambasadora Italije u BiH Lorenco Donateli, direktor Unije poslodavaca Republike Srpske Saša Ačić, narodni poslanik Pero Đurić, te drugi gosti, javio je Derventski list.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh