BIZnews

Prodaje se imovina Agrokomerca, cijena drastično snižena

Oglašena je nova prodaja dijela imovine nekadašnjeg giganta Agrokomerca, s tim što je nekretnine sada moguće kupiti po znatno nižoj cijeni, izvještava BiznisInfo.ba.

Mesna industrija Pjanići - screenshot

Nakon što je prvi pokušaj prodaje propao, Općinski sud je donio odluku o drugom pokušaju prodaje iste imovine u vrijednosti od 35 miliona KM.

Riječ je o poslovnoj zgradi u privredi površine od 31.898 m2 i zemljište uz zgradu površine od 80.815 m2, a što ukupno iznosi 112.713 m2, a koji su upisani u posjedovni list broj 476 k.o. Pjanići na dioničko društvo “Agrokomerc”.

Također se prodaje “Mesna industrija Pjanići”, odnosno poslovna zgrada u privredi površine 29.046 m2 upisana u posjedovni list broj 420 k.o. Tržačka Raštela na dioničko društvo “Agrokomerc”. Kod svih nekretnina “Agrokomerc” je vlasnik 1/1.

Tržišna vrijednost nekretnina iznosi 35.157.150 KM, utvrđena po vještaku građevinske struke shodno nalazu i mišljenju iz juna 2023. godine.

Inače, sama vrijednost imovine ista je kao i na prvom ročištu. No, razlika je što se sada imovina ne može prodati ispod jedne trećine utvrđene vrijednosti, dok je na prvom ročištu donji prag bio jedna polovina spomenute vrijednosti. Najniža cijena je, dakle, snižena sa oko 17,5 miliona KM na manje od 12 miliona.

Prodaja nekretnina je pokrenuta na zahtjev većeg broja fizičkih i pravnih lica, a radi naplate potraživanja.

Ročište za prodaju održat će se 9. novembra 2023. godine u 9 sati u zgradi Općinskog suda u Cazinu.

Podsjetimo da je dobar dio imovine Agrokomerca prodat kompaniji AC Food iza koje stoji tešanjski AS Holding, piše BiznisInfo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh