BIZnews

Starbucks uložio 220 miliona dolara u proizvodni i distributivni centar u Kini

Kompanija Starbucks, poznata po svojim lancima kafeterija širom svijeta, otvorila je danas veliki pogon u istočnoj Kini koji će služiti kao glavni proizvodni i distributivni centar za ovu zemlju.

Starbucks - indikator.ba

Pomenuti centar će snabdjevati svježom kafom hiljade prodavnica u Kini, prenosi CNN, navodeći da su kineski potrošači i dalje ključni za globalni lanac kafeterija sa sjedištem u Seattleu.

Kompanija ističe da je u ovaj objekat uložila oko 220 miliona dolara, odnosno 1,5 milijardi kineskih juana, što je najveća globalna investicija kompanije van SAD.

Otvaranje objekta od 7.400 kvadratnih metara koji se nalazi u gradu Kunšanu, udaljenom oko sat vremena od Šangaja, dolazi nakon godinu dana odlaganja, prenosi Tanjug.

Šef Starbucksa Laksam Narasimhan je izjavio da je Kina jedno od najvećih svjetskih tržišta koje nudi “ogromne mogućnosti”, uprkos tome što Kinezi tradicionalno mnogo više vole da piju čaj, a potrošnja kafe u zemlji je za sada mala, piše Biznis.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh