Aktuelno

O čemu treba da vodite računa kada kupujete lance za snijeg?

Da li znate šta vam je sve potrebno od zimske opreme kada krećete na put? Ovdje ćemo se pozabaviti jednom od osnovnih komponenti – lancima za snijeg.

Lanci za snijeg - Pixabay

“Sve zavisi od proizvođača. Trenutno ima dosta tipova lanaca, i od toga zavisi sam proces ugradnje, ali nije lagano. Međutim, jedno je sigurno – uz pomoć lanaca ćete se lakše popeti i sigurnije spustiti na nezgodnim dionicama”, istakao je za Prvu TV Milovan Vesnić, automobilista.

Preporučuje, ipak, da svi koji kreću ka planinskim centrima, probaju prvo kod kuće sami da namontiraju lance uz pomoć uputstva, a ako ne mogu, da se obrate vulkanizeru ili automehaničaru koji će im pokazati kako da to urade prvi put.

“Na prvi pogled, izgleda komplikovano, ali veći problem može napraviti led koji se stvara oko samih pneumatika. Veoma je bitno i da, kada se kupuju zimske gume, one budu što kvalitetnije, jer u pitanju mogu biti ogromne razlike”, dodao je Vesnić, piše B92.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh