Aktuelno

BMW promijenio ime jednog modela i spustio cijenu

​Vjerovali ili ne, u pitanju je BMW XM, najjači i najteži BMW u istoriji.

BMW - Pixnio

Pritom se ne mijenja njegovo osnovno ime, koje dijeli s kultnim Citroenovim modelom, nego je u pitanju specijalna izvedba. Naime, izdanje Label Red, koje karakterizuju još ekskluzivniji detalji te još veća snaga, sada nosi kraću oznaku Label.

To je i očekivano s obzirom na to da je Label Red najavljivan kao limitirana serija. Potparol BMW-a je za “Motor1” izjavio kako su samo htjeli pojednostaviti ime i učiniti ga razumljivijim.

Nove informacije se nude i na njemačkim stranicama BMW-a.

Ondje je XM dostupan po početnoj cijeni od 178.000 evra za osnovnu izvedbu od 653 KS, odnosno 203.000 evra, koliko stoji izvedba Label s čak 748 KS.

Ažuriran je i cjenik hrvatskog distributera, a tu stoji kako XM kreće od 185.900 evra, odnosno 213.430 evra za Label.

Podsjetimo, radi se o plug-in hibridu mase oko 2.75 tona koji 100 km/h postiže za 3.8 sekundi, navodi “Index”. Električni domet je 94-99 km, pišu nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh