Svaštara

Dvije sestre vodile lanac prostitucije u Zagrebu: Sat vremena naplaćivale 160 eura

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu prije dva dana podiglo je optužnicu protiv dvije sestre Zagrepčanke (33, 28) zbog organiziranja lanca prostitucije.

Prostitucija - Espreso.rs

Prvookrivljena je radila u periodu od januara 2017. do septembra 2022. godine, a drugookrivljena od januara 2018. do septembra 2022. u Zagrebu.

Kako piše u optužnici, zajedno su preko “Plavog oglasnika” stupile u kontakt s djevojkama s kojima su se dogovorile da će im pronalaziti klijente, piše 24 sata.

Objavile su više oglasa kojima su oglašavale pružanje spolnih usluga oštećenica, nakon čega su se osobno javljale na oglašene brojeve telefona i zainteresiranim muškarcima nudile spolne usluge po unaprijed dogovorenoj cijeni te ih nakon toga upućivale u poslovno-stambeni objekt na Zagrebačkoj aveniji i drugim adresama. Stanove su unajmljivale.

Kako piše u optužnici, zainteresiranim muškarcima nudile su spolne usluge po cijeni od 53.09 eura za pola sata, a 106.17 eura za sat vremena. Tarife su se mijenjale pa je bilo i 79.63 eura za pola sata i 159.27 eura za sat vremena. Tražile su i 66.36 eura za pola sata i 132.53 eura za sat vremena,pišu Vijesti

Spolne usluge oglašavale su pod naslovima kao što su “Plava bomba 35 g.”, “Atraktivna plavuša 35 g.”, “Mazna37”, “Vatrena plavuša, grudi 4”, “Plavuša milf” i slično.

“Sve sam učinila zbog dobrobiti firme. Ideju sam dobila, kada sam vezano uz prostituciju, vidjela emisiju na Provjerenom, nakon čega sam to sve malo istražila i počela se time baviti. Odlučila sam tako zaraditi i spasiti firmu. Niko nije oštećen i niko nije bio ni na šta prisiljen. Djevojke su se same javile i radile su koliko su htjele”, rekla je na sudu prvookrivljena.

“Trebao mi je novac i zato sam se počela baviti s tim. Sestra mi je dala da se javljam na telefone i znala sam o čemu je riječ. Cijeli posao nisam osmislila ja, nego moja sestra”, rekla je njezina sestra.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh