Svaštara

Turisti umalo stradali na jednoj od najopasnijih plaža, tip ih nastavio snimati

Zbog opasnih uvjeta, visokih valova sjevernog Atlantika i jakih morskih struja kupanje na njoj nije moguće

turisti - Tik tok

Plaža Reynisfjara u Viku na Islandu proglašena je najljepšom u Evropi u 2023. godini, a poznata je po crnom pijesku nastalom izlijevanjem lave u okean. Zbog opasnih uvjeta, visokih valova sjevernog Atlantika i jakih morskih struja kupanje na njoj nije moguće, no to nije spriječilo grupu turista da se približe okeanu, što su ubrzo požalili.

Na viralnom snimku koji kruži društvenim mrežama vidi se kako muškarac i žena podižu ruke s leđima okrenutima prema kameri kako bi ih član ekipe slikao za uspomenu, no već u sljedećem trenutku val ih je srušio u more.

Muškarac se uspio dignuti na noge i brzo je potrčao da zgrabi ženu kako ju ne bi odnio val, a mnogi su primijetili kako ih je tip i dalje sve vrijeme snimao, uprkos tome što su se nalazili u životnoj opasnosti, a fotograf je i sam bježao od vala. prenosi Avaz

Srećom, sve je prošlo bez tragičnih posljedica, a ekipa je postala viralna senzacija na TikToku zahvaljujući snimku koji je prikupio više od 8,7 miliona pregleda i pola miliona lajkova.

– Evo šta se dogodi kad drski turisti ne poštuju pravila – stoji u opisu videa.

Inače, ova neobična plaža poznata je po mračnoj povijesti. Naime, brojni turisti na ovoj su plaži izgubili živote pokušavajući snimiti savršenu fotografiju, piše Index.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh