Svaštara

Čovjek naivno dodirnuo neobičnu dlakavu kuglu: Brzo su uslijedili trenuci panike i haosa

U našim mladim danima su nas učili lekciju ‘gledaj, ne diraj’, pogotovo ako je riječ o nečemu što ne znaš što je.

Jedan čovjek odlučio je to naučiti na teži način. On je dodirnuo veliku dlakavu kuglu, koja se ubrzo raspršila. Svatko ima osjećaj znatiželje kojemu treba udovoljiti, ali povremeno je korisno prisjetiti se što je znatiželja učinila mački, a nemamo devet života da trošimo na pogreške.

Dovoljno je bilo samo dodirnuti dlakastu loptu kojoj su iznenada izrasle noge, praćen još jednim nizom nogu koje su pobjegle na sigurno, a zatim još jednom, i još jednom. Naš je nesvjesni čovjek slučajno uznemirio skupinu stvorenja poznatih kao ‘žeteoci’, ‘žetveni pauci’ ili uobičajeniji naziv ‘tatine duge noge’, ako u grubo prevedemo.

Neugodno iskustvo

Ove male stvari jesu pauci, ali tehnički nisu pauci, iako je malo vjerojatno da će se svatko tko ima fobiju od pauka utješiti tom sitnicom. Za nekoliko sekundi kugla dlaka koju je čovjek dotakao raspala se u hordu žetelaca koji su se razbježali na sve strane.

Nepotrebno je reći da se tip koji je snimao svoj susret s loptom paperja vratio što je brže mogao kako bi izbjegao gomilu kukaca. Ova kugla paperja obrambeni je mehanizam u kojem se udružuju kako bi zaštitili jedni druge tijekom dana, budući da uglavnom izlaze noću.

Mnoge vrste rade tu stvar gdje se skupljaju kako bi obranile od grabežljivaca. Prilično je pametno, čak i ako je tipu koji je mislio da će uznemiriti kuglu pahuljice doživio prilično zastrašujuće iskustvo da metoda funkcionira jer je pobjegao čim je mogao, prenosi Klik.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh