Svaštara

Amira Medunjanin zapjevala u Ofenbahu: Prestižna dvorana dupke puna

Svaki posjetitelj uživao je u Amirinom glasu, kao i u muziciranju njenih muzičara

Već drugi put ove godine u njemačkom gradu Ofenbahu gostovala je bh. umjetnica i “interpretatorka sevdaha na njen način“, Amira Medunjanin.

Organizator i domaćin oba puta bio je Dragan Vasiljević sa svojim timom, pa je tako i ovaj put prestižna dvorana u Ofenbahu bila dupke puna, a svaki posjetitelj uživao je u Amirinom glasu, kao i u muziciranju njenih muzičara.

Po samom dolasku u Frankfurt Amiru je dočekao Dalibor Jurkić počasni konzul Gvineje za BiH, kao i nekadašnji pjevač i fotomodel. Inače, Dalibor Jurkić je rodom iz Livna.

Odmah po smještaju je jednom od ekskluzivnih hotela u Frankfurtu, Dalibor je Amiru i njeno društvo odveo na ručak, potom su se šetali Frankfurtom, a u večernjim satima su otišli u obližnji Ofenbah, gdje se desio Amirin večernji koncert.

– Amira je jedna prije svega divna dama, žena, vrhunska umjetnica i zaslužuje veliku pažnju gdje god da se pojavi. Iskreno mi je drago što sam opet imao to zadovoljstvo i čast da dio vremena provedem u njenom društvu. Amira Medunjanin je istinski i pravi predstavnik umjetničko-muzičkog blaga BiH – rekao nam je Jurkić.

Na koncertu Amire Medunjanin, između ostalog, bili su i Mostarac Omer Halilhodžić poznati dizajner automobila u Njemačkoj, inženjer Kenan Kovačević, doktor Samir Smajić i Amir Mustafić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh