Svaštara

Evo čemu tačno služi treći odjeljak fioke u mašini za pranje veša, iznenadit ćete se

Mašina za pranje veša ima tri odjeljka u fioci, ali većina ljudi ne zna čemu ta treća pregrada služi.

veš mašina - Tiktok/officeboybuilder(Printscreen)

Svaka mašina za pranje veša ima fioku u koju stavljamo deterdžent za pranje i omekšivač. Ta fioka se obično nalazi na gornjoj lijevoj strani mašine i ima tri odjeljka. Pitanje je – znate li za šta svaki od ta tri odjeljka služi?

Odjeljci su označeni simbolima I, II i cvijetom ili slovima L i R. Cvet ili slovo R nalaze se na odjeljku u koji stavljamo omekšivač. Simboli I i II i slovo L nalaze se na odeljcima u koje stavljamo sredstvo za pranje rublja.

A kada punimo koji odjeljak? Nakon kupovine mašine za pranje veša, važno je dobro pročitati uputstva u kojima je sve detaljno objašnjeno.

Ipak, za sve oni koji bi odmah sad dobili odgovor na pitanje kada se puni koji odjeljak (ili potvrdili svoje znanje) donosimo ga u nastavku.

Najčešće prilikom pranja rublja koristimo dvije pregrade, one sa simbolom I i sa cvijetom. U te pregrade stavljamo prašak ili tečni deterdžent i omekšivač.

Treća pregrada označena je simbolom II i puni se kada koristimo program koji uključuje i pretpranje, koji se koristi za čišćenje jako zaprljane odjeće, prenosi Zadovoljna.hr.

Dakle, ako želite da vaša mašina ta veš odradi i pretpranje, punite sva tri odjeljka u pregradi. I to je to.

Jeste li već bili upoznati s ovom svrhom vaše mašine?


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh