Svaštara

Kako da sačuvate odvod da se ne začepi od ulja i masti: Potrebna vam je samo jedna sitnica

Većina ljudi ima naviku da višak masnoće koja ostane nakon prženja baca u sudoper, nadajući se da će voda sve to odnijeti.

Odvod - Pixabay.com

Međutim, kada se masnoća ohladi, ne ostaje u tečnom stanju, već se stvrdne i zalijepi za cijevi. Drugim riječima, maslac, ulje, mast i slično mogu vam stvoriti velike probleme u kuhinji.

Srećom, jedna žena iz Amerike je našla savršeno rješenje za ovaj problem. Naime, ona je na društvenoj mreži Fejsbuk, objavila je fotografiju i napisala:

– Ovo sam danas otkrila. Ukoliko nemate gdje da odložite masnoću, imam rješenje za vas – napisala je ova žena.

Naime, ona objašnjava da sve što treba da uradite je da stavite aluminijumsku foliju na odvod i tu izlijte masnoću.

– Veoma je bitno da sačekate da se mast ohladi i stegne, a onda samo jednostavno podignite foliju i bacite je u kantu za đubre – objasnila je ona.

Ipak, kako se ulje hlađenjem neće stegnuti, dovoljno je da stavite par slojeva folije više i pažljivo sve savijete, a onda i odložite u kantu za smeće, piše Telegraf.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh