Svaštara

Mnoge žene jednu stvar često rade u se*su, a to može biti znak velikih problema u vezi

Iako je ponekad lakše odglumiti orgazam, time ne činite uslugu ni sebi ni partneru. Imate jednako pravo na seksualno zadovoljstvo kao i vaš partner, a oni zaslužuju poštenu priliku da vas zadovolje

žena i muškarac - Shutterstock

“Jesi li doživjela orgazam?” Mnoge žene su se susrele s tim neugodnim pitanjem, a mnoge i priznaju da im je ponekad bilo lakše samo reći da jer nisu htjele voditi neugodan razgovor o svom seksualnom zadovoljstvu. Ove male bijele laži isprve se čine bezopasnima, ali nedostatak komunikacije šteti seksualnom životu. I to je zapravo dosta često: jedno istraživanje iz 2019. pokazalo je da je više od polovice žena barem jednom prije glumilo orgazam, piše Mind Body Green.

Zašto glumiti orgazam? Nije tajna da društvo nije oduvijek cijenilo zadovoljstvo žena, ali zašto žene imaju potrebu pretvarati se umjesto da budu iskrene o svom seksualnom iskustvu? Spomenuta studija pokazala je da je 59% žena glumilo orgazme, a 55% je reklo da su željele razgovarati o seksu sa svojim partnerom, ali su odlučile da to neće učiniti. Evo nekoliko uobičajenih razloga zašto: 42% je reklo da ne želi povrijediti partnerove osjećaje. 40% njih nisu se osjećale ugodno ulaziti u detalje. 38% bilo je posramljeno.

Muškarci ponekad stavljaju svoj ego na kocku ženinim seksualnim zadovoljstvom. Žene to znaju, pa često glume kako bi izbjegle da se muškarci osjećaju kao neuspjesi u seksu. U drugim slučajevima,muškarcima je jednostavno svejedno hoće li žene postići orgazam ili ne, pa je ženama lakše glumiti jer znaju da oni neće poslušati njihove sugestije. Možda je najviše frustrirajući razlog to što muškarci ponekad jednostavno ne razumiju ženske orgazme. Ženi nije ništa teže postići orgazam nego muškarcu, ali obično je potrebno više od vaginalnog odnosa. Također ne postoje dvije iste žene. Ponekad se jednostavno čini lakšim odglumiti nego pokušati drugoj osobi objasniti svoje jedinstvene seksualne osjećaje.

Zašto morate prestati glumiti orgazme: Ako glumite, nikad zapravo nećete uspjeti. Glumljenje orgazama je sklizak teren koji nikada ne dovodi do pozitivnog ishoda. Čak ni u ljubavnim vezama za jednu noć, nijednom od vas ne pomaže glumiti orgazam. Zašto?

Imat ćete seks koji nije zadovoljavajuć: Glumljenjem orgazama uvjetujete svog partnera da bude seksualno nekompatibilan s vama. Ako se ponašate zadovoljni s onim što rade, zašto bi se promijenili?

Partnera povezujete sa seksualnim nezadovoljstvom: Možda ne mislite da je to trenutno važno, ali naša iskustva s ljudima tonu u našu podsvijest. Kako partnera budete povezivali s nezadovoljstvom, sve ćete se više distancirati, a u seksu će vam biti još teže uživati. Još gore, može odvojiti vaš um od vaših osjeta, otežavajući postizanje orgazma općenito.

To je oblik laganja: Možda se čini bezazlenim, ali zapitajte se: Zašto ne povjerite svom partneru ovaj razgovor? Zašto ti ne odgovara ovaj razgovor? Osim toga, vaš partner možda već zna da glumite orgazme i prigušuje vlastito nezadovoljstvo.

Bit će teško promijeniti stvari u nastavku: Kao i iz svake laži, teško se izvući iz nje. Jednom kada ih odlučite zamoliti da promijene svoje seksualno ponašanje, počet će se pitati jesu li vas do tog trenutka zadovoljavali.

Svaki put stvara očekivanje orgazma, što nije uvijek realno: Moramo normalizirati činjenicu da, bez obzira na spol, neće svi ljudi svaki put postići orgazam tijekom seksa. To može biti zbog tjeskobe, stresa, tjelesne bolesti, lijekova ili bilo kojeg drugog razloga koji sprječavaju orgazam. Ponekad je to normalno i ne bismo to trebali tretirati kao seksualni neuspjeh ni s jedne strane.

To može signalizirati veći problem u vezi: Ako se ne osjećate sigurno izražavajući nelagodu ili nezadovoljstvo tijekom seksa, onda vaša veza nije zdrava i morate prekinuti. Čak i ako vjerujete da će to dovesti do svađe, obrambenog stava ili verbalnog zlostavljanja – bježite. Seks nije “samo seks”. To je intimni dio vaše veze koji ima jednaku težinu kao i bilo koji drugi dio. Ako vaš seksualni život nije zdrav, onda ni vaša veza nije zdrava. Prije nego krenete na popravljanje vašeg seksualnog života, važno je osigurati da imate partnera koji je otvoren za komunikaciju i brine o vašem zadovoljstvu i dobrobiti. Kad počnete razgovarati o tome, pretpostavka je da je vašem partneru stalo do vas, da vas tretira kao ravnopravnu i da je voljan slušati i komunicirati.

Kako priznati istinu? Ako već dugo lažete, može vam se činiti gotovo nemogućim zaustaviti se. Najbolji način da svom seksualnom životu vratite autentičnost je da isprobate rješenje koje je proporcionalno problemu. To znači vratiti pošteni seks u istoj mjeri u kojoj ste ga pustili. Možda niste sigurni kako zajedno postići orgazam i trebate malo istražiti—što je također odlična taktika ako osjećate da je vaš partner nezadovoljan. U konačnici, vi i vaš partner ćete se osjećati bolje kada oboje volite isto. Također je važno postaviti očekivanja. Mnogi od nas ne dožive orgazam unutarnjom stimulacijom, ali naši partneri to ne mogu znati ako im mi to ne kažemo. Postoje i trenuci kada jedno od vas dvoje neće moći doživjeti orgazam, ali ipak želi imati seks. U redu je to reći svom partneru. Međutim, ako rijetko ili nikada ne možete postići orgazam, to može biti pokazatelj većeg problema i možda ćete morati razgovarati s liječnikom ili eksperimentirati s drugim oblicima stimulacije. prenosi 24sata


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh